Verkoop en verhuur van afvalperscontainers

Perscontainers zijn specifiek ontworpen voor de verdichting van een bepaald soort afval zoals kartonnen dozen, archiefmateriaal, plastic, folie of restafval. Door het afval te persen in containers of balen worden uw  transportkosten gereduceerd met ca. 80% (de verdichting is 1:5)! Zodoende wordt er fors bespaard op de productieve arbeidsuren van uw medewerkers en ziet de productieomgeving er netjes uit doordat het afval niet rondslingert op uw terrein. Door de vermindering van de transportbeweging wordt tevens bijgedragen aan een beter milieu doordat de uitstoot van CO² wordt verminderd.

Er zijn zowel zelfpersende containers beschikbaar als stationaire afvalpersen met wisselcontainer. De zelfpersende machines zijn mobiel en worden volledig opgeladen en meegenomen door uw afvalinzamelaar voor lediging. De stationaire machines blijven op uw locatie staan, enkel de wisselcontainer wordt geledigd. Als uw bedrijf veel afval produceert kunt u meerdere wisselcontainers aanschaffen zodat het afvalverwerkingsproces niet stil komt te staan tijdens de ledigingen. Met name wanneer de machine is aangesloten op transportbanden is dit een efficiënte optie. Omdat het persgedeelte stationair gemonteerd is heeft de container 50% meer inhoud (30m³) dan een zelfpersende container van dezelfde lengte (20m³).

Het merendeel van onze klanten werkt met rolcontainers, die overigens uitgevoerd zijn in verschillende types (1100L DIN , 660L DIN, Geesink-opname). Onze machines kunnen worden geleverd mét of zonder hefkantelaar voor rolcontaineropname. Wij leveren ook rolcontainers. Indien uw bedrijf zéér veel rolcontainers in gebruik heeft die vanwege hygiëne regelgeving met regelmaat gereinigd dienen te worden kunt u er voor kiezen om te gaan werken met een volautomatische rolcontainerwasinstallatie.

Opnamesysteem

Bij het aanschaffen of huren van een afvalpers dient rekening te worden gehouden met het opnamesysteem van uw vervoerder. Dit kan haak, ketting, kabel of portaalarm zijn. De meeste bedrijven rijden tegenwoordig echter met haakopname.

Voor iedere vraag een oplossing, we denken graag met u mee!

Direct contact